Tidsbestilling: 6073 1500

Fodterapi

Råd og vejledning

Fødderne skal vi gå rundt på hele livet, og de skal kunne holde til lidt af hvert – her får du 10 gode råd fra en statsautoriseret fodterapeut til hvordan du sikrer dig sunde fødder.

Skyl fødderne dagligt i lunkent vand – det kan du for eksempel gøre i det daglige brusebad. Hvis du bruger sæbe, skal du være opmærksom på, at fodvask med sæbe udtørrer huden, så de skal naturligvis skylles med vand bagefter.

Tør fødderne grundigt efter bad – især mellem tæerne. Det er vigtigt med helt tørre fødder, fordi hudsvamp trives i varme, fugtige og mørke omgivelser, altså i fx nylonstrømper og lukkede sko. Svampesporer dræbes ved 60 graders vask.

Klip neglene lige over – klipper du neglene ned i siden, risikerer du at få nedgroede negle, og det kan danne betændelse i siden af neglen, som er meget smertefuldt. Sker det, skal du kontakte os så du kan få professionel behandling.

Hård hud og ligtorne skal fjernes – hård hud og ligtorne er symptomer på forkert og/eller ensidig belastning, så derfor kan der være god grund til at kigge nærmere på dit fodtøj. Med professionel hjælp hos os kan du få fjernet hård hud og aflastet generne.

Massér fødderne med en god fugtighedscreme – huden på fødderne har tendens til at blive tør, og creme har en plejende effekt. Du skal dog ikke komme creme mellem tæerne.

Motionér fødderne – øvelser med fødder og tæer styrker fodens muskler og bevægelighed. Du kan for eksempel krumme og sprede dine bare tæer og vippe fødderne op og ned – det styrker kredsløbet.

Husk rene fødder og rene strømper – ud over at strømper skal skiftes dagligt, så må de ikke stramme. Det kan nemlig lukke af for blodomløbet til fødderne. Det kan også anbefales at bruge strømper af naturmaterialer, fordi de opsuger fugt. Nylon og andet kunststof giver derimod ikke huden mulighed for at ånde, hvilket betyder at sved og fugt bliver i strømpen.

Tjek børnenes fødder og fodtøj – børn klager sjældent over deres sko og affinder sig ofte med for små sko. Det kan resultere i, at børn udvikler fejlstillinger på fødderne resten af livet.

Brug indlæg i dine sko – hvis du går forkert på fødderne. Hvis fødderne har fejlstillinger, går man unaturligt, og det kan give smerter op gennem kroppen. Det kan behandles ved at få fremstillet et individuelt indlæg.

Skift sko efter gøremål – så har dine fødder det bedst! Flade, høje, spidse, brede og bløde. Vælg forskelligt fodtøj alt efter om du skal på arbejde, til fest, dyrke sport eller slappe af.

Kontaktinfo.
Klinik for fodterapi
Rødkælkevej 4A
9990 Skagen

Åbningstider
Konsultation efter aftale

Tidsbestilling
60731500

Telefontid
Mandag - Torsdag: kl. 8 - 16
Fredag: kl. 8 - 12

Helligdage
Vi holder lukket på alle helligdage
Hverdage mellem jul og nytår
Man, tir & ons før skærtorsdag
Fredag i forbindelse med Kr. himmelfart

Afbud
Senest dagen før i klinikkens telefontid